Tuesday, June 9, 2015

Elora Dress.

Salam all,

I'm back with new collection. Hihihi.

This dress sangat lah special. Sebab 3in1. Boleh nursing. Boleh pakai waktu pregnant. Boleh juga di pakai begitu saja.

Best kan?

Ok. Jom tengok gambar.

 ED08
 ED06

 ED04

 ED02

 ED07

 ED05

 ED03
 ED01



✔Saiz: S, M, L ,XL
✔Material: (Dalam: High quality lycra. Luar: Flowy chiffon)
✔Nursing friendly (mempunyai 2 zip di dada)
✔Mempunyai span di bahu
✔Lengan bergetah
✔3 in 1. Boleh dipakai ketika mengandung, menyusu bayi atau dipakai begitu shj!

Cantik kan?

Suka??

Boleh order & Wassap : 0123868371

Price RM169 excluding postage

POSTAGE:
-Semenanjung: (1-2 hari bekerja)
RM 10 (1 helai baju-poslaju)
RM 14 (2 helai baju-poslaju)
RM 15 (3 helai baju-GDEX)
-Sabah/Sarawak: (Pos laju, 1-2 hari bekerja)
RM 12 (1 helai baju)
RM 15 (2 helai baju)
RM 18 (3 helai baju)

Wednesday, June 3, 2015

Keep calm and wer Original 10 cushion foundation

Salam everyone,

Tajuk kat atas tu memang boleh blah... hahaha.

Sudah 3 minggu saya bertapa di Central Training Centre, PJ. Jumpa dengan pelbagai jenis dan bentuk manusia. Ada yang sangat meggelikan hati. Ada yang sangat memberi inspirational kepada kita. Ada yang MEMENINGKAN kepala! 

Jadi.... untuk membuatkan kita sentiasa calm..... pakailah Original Raw 10 cushion foundation.... hihihi. 

Ha... ye. Sama macam yang you all tengok kat Go Shop tu.  Tapi if you all nak try or nak beli secara loose dahulu, bolehlah beli dengan Kaydaryss Enterprise....

Nak more coverage, bolehlah dap dap dap dengan lebih sikit. Tapi if nak simple, dap dap sikit-sikit aje pun boleh. Nampak sangat natural. Masa memula pakai tu nampak macam berkilat tapi bukan berminyak tau. Itu memang style Korean. Make up foundation Korean ni mesti nak rasa soothing dan glowing which I like very much. 

Daya tahan cushion foundation ini memang bertahan uolls. Suka! Tak perlu nak re apply. Ahh... tak perlu nak tepek macam-macam cream before apply foundation cushion. Dengan satu produk saja semua settle. Tapi........ bila nak solat kena basuh bersih-bersih tau. Takut nanti tidak sah pula solat kita. Ingat ye.

Price dari Kaydaryss pun menarik...hihihi.

With casing : RM80
W/out casing (refill) : RM40

Excluding postage.

Postage - RM7 kat Semenanjung & RM10 kat Sabah & Sawarak.

PROMO FREE POSTAGE if purchase in set (1 Original 10 Cushion Foundation with casing + 1 refill - RM120 (free postage)

Nak order senang ja. Boleh Wassap 0123868371. Wassap saja tau....

Delivery postage pada hari Rabu, Saturday & Monday.













































































Tuesday, June 2, 2015

Original 10 Cushion Foundation

I love this product so much. Very natural. Tak melekit. Tahan lama. Coverage terbaik. Senang nak apply. Kalau kena hujan atau air, foundation ni tetap mantain.!

Ni lah antara produk terhangat di Korea sekarang.

Jika berminat dengan produk terhangat dari Korea ni (genuine ye), bolehlah contact :

Kaydaryss Enterprise - WA 0123868371 or kaydaryss@live.com

Price? Memang murah.

With casing : RM80
W/out casing (refill) : RM40

Excluding postage.

Postage - RM7 kat Semenanjung & RM10 kat Sabah & Sawarak.

PROMO FREE POSTAGE if purchase in set (1 Original 10 Cushion Foundation with casing + 1 refill - RM120 (free postage)

Mana nak dapat oi harga macam ni.!

Postage akan di buat setiap Isnin, Rabu dan Sabtu. Thank you and have a nice day.

Azura Iznil
Kaydaryss Enterprise

Friday, January 2, 2015

Bye Bye 2014. Hello 2015

Assalamualaikum,

Saya menulis blog ni makan masa satu tahun...hihihi. Dan sekarang kena edit balik...

Babai 2014

Wow! Sekejap sahaja masa berlalu. 2014 boleh di katakan tahun yang mendung untuk Malaysia. Bermula dengan peristiwa MH307, kemarau teruk, MH17 kena tembak, banjir yang dasyat seumpama tsunami dan akhir sekali tirai 2014 di tutup dengan QZ8501.

Saya sendiri menganggap 2014 tahun yang masih kurang best untuk diri saya. Kerjaya saya agak statik tetapi lebih baik dari 2013. 

Untuk family pula, Abah saya masih sakit-sakit tetapi untuk tahun ini nampaknya dia tidak lagi kena tahan di Hospital. Alhamdulillah. Another news yang tidak berapa best, adik lelaki saya kena strok. Sudah tentu emak saya yang palng teruk kerana terpaksa menjaga abah dan juga adik (cry)

Good news nya.... Ananna berjaya tukar color tali pinggang Taekwondo. Terror ok. Sekali sepak sahaja terus pecah papan tu. Ada video, tapi tidak sempat nak upload. Hihihi.

Ananna juga dapat sepupu baru. Sampai sekarang kami tidak lagi dapat bersua di sebabkan sepupu baru Ananna lahir tidak cukup bulan. Tak pe lah. Biar sepupu baby sihat dulu, then nanti-nanti InsyaAllah kita berjumpa.

Walaupun, 2014 tidak berapa bagus dan 2015 bukan tahun baru untuk orang Islam, tetapi saya mengalu-alukan 2015 dengan harapan besar.

Hello 2015

Azam? hihihi... kita recycle aje ye.

1. I want to be SLIM and HEALTHY.
    Saya plan nak masuk Gym or belajar swimming. Nak buang lemak 10 kg kat perut, 2.5 kg setiap
    paha (nyummy drumstick), 5 kg kat bontot & 5 kg lagi di lain-lain tempat. Banyak kan?

2. I want to be an excellent trainer.
    Akhir tahun 2014, saya dengan happynya di transfer ke Training Operatin section. Dan dengan
    happynya saya ialah trainer untuk Parts. Dalam banyak-banyak trainer, I am the only trainer yang
    pernah kerja on the field.

     Meaning saya ada knowledge tapi kena buat fine tune sikit sebab saya bukan asal trainer. Kena
     banyak tgk video-video professional trainer lepas ni.

     As trainer, banyak improvement yang saya nak buat. Dari training material hingga ke planning.
     Wah, macam ada planning besar.



3. Eat clean.
    Susah nak buat ni. Hari pertama dan kedua je dah eat tak berapa nak clean. Siap bernasik lemak,
    teh tarik, KFC & mee segera. (cry)

    Ok tak pe. Semangat kena kuat ye. Kita ada satu tahun untuk eat clean...kikiki.

4.  Business.
     Saya started business dalam tahun 2014 dan business di daftarkan di bawah nama Kaydaryss
     Enterprise. Kaydaryss ni gabungan nama Adrianna Khaleda (Kayda) & Aryssa Zahraa (Ryss).  
    Jadi boss sebenar Kaydaryss Enterprise ni bebudak dua orang ini lah.

    Bolehlah follow IG kaydaryss : www.instagram.com/kaydaryss
    or like FB page Kaydaryss : Kaydaryss Petite Boutique

    Sekarang Kaydaryss sedang SALE HARGA RUNTUH MURAH-MURAH. Semua dress kami di
    jual dengan harga RM50. Sale bermula dari 26 Dec 2014 dan akan berakhir pada 4 Jan 2015.

    Semua dress yang di jual Kaydaryss, mesti cantik-cantik, sangat selesa dan nursing friendly.
    Ibu-ibu semua boleh berfashion walaupun sedang menyusukan anak. Hebat kan? Nak tengok
    collections penuh Kaydaryss, bolehlah follow atau like instagram dan FB Kaydaryss.

     Untuk 2015, saya mahu lebih maju lagi. Sedang mencari peluang baru. Tunggu...

Lagi?

Sayang Honey, Nana & Icha ketat-ketat? Yang itu boleh masuk dalam azam ke? hihihi.

Rasanya itu sahaja kot. If ada lagi tambahan azam, kita cerita di lain posting ok?

Akhir sekali, Selamat Tahun Baru. Semoga tahun 2015 menjadi tahun paling best untuk saya dan anda semua.

Thank you for reading this.

xoxo,
Azura Iznil

Emh....

  

Tuesday, December 23, 2014

Review : Larome



Assalamualaikum,

Saya tak PREGNANT lah. Saya cuma GEMUK. Ok... get it! SAYA GEMUK! Huh! Menyampah ok bila orang asyik mempersoalkan kegemukan saya. Hellooo...

Bak kata Meghan Trainor...

“Yeah it’s pretty clear, I ain’t no size two but I can shake it, shake it, like I’m supposed to do.”


Saya sudah terbiasa dengan imej KURUS. Selama ini berat badan saya maintain 55KG. (Sapa sibuk nak tanya prove boleh skodeng gambar-gamabr saya dari account FB. Malas ok nak tepek sini)

2011, saya pregnant.












Dan bermulalah kisah si Azura yang GEMUK. Semak ok. Ramai bebenor yang tak reti  nak jaga hati saya yang fragile ni. Asyik tanya sama ada saya pregnant lagi atau tidak.! Menyampah sangat!

So........... saya cuba exercise dan diet. Turun lah 1kg. FINE.!

Lepas tu saya try telan ubat kurus herba. Turun 10KG. I'm a happy girl lah kononnya. Tapi kejap aje. 10KG aje turunnya. Lepas tu tak turun-turun...naik menjadi-jadi adalah. Kecewa. Kecewa. Kecewa.

Kalau korang sibuk permainkan berat badan saya dan kononnya kecewa dengan body saya, korang imaginelah betapa kecewa kecewa kecewanya saya sebagai tuan badan.

So, adalah kawan kat office ini cadangkan kat saya tentang Larome, gel ajaib katanya. Bersemangat nak kurus berkobar-kobar lah balik. Satu botol Larome bukan MURAH. RM150/bottle ok. Mau pengsan!


Kami berdua berkongsi sebabnya bila beli 4, harga turun menjadi RM350/4 botol. Murah kan?

Tiap-tiap hari kita dok sapu.. dok lenyek lemaklemak degil kat seluruh badan. Dari satu botol masuk kedua botol............

Kesimpulannya.......................................................... ok tak mau dah beli larome untuk botol ketiga. Rugi! 

Kita exercise dan diet baliklah. So far, dah turun 4 kg. Alhamdulillah.

Doa kan saya berjaya KURUS seperti dulu. I have another 25kg more to "shake it off". 

"hwating"

xoxo,
Azura Iznil
Saya Nak KURUS!

















Review

Assalamualaikum,

Saya akan review beberapa produk yang saya SUKA dan saya PAKAI. Review yang saya buat ini tidak berbayar ye. Maksudnya review saya ni kita kira sebagai yang ikhlas dari lubuk hati.

Jika produk review saya ini tidak memenuhi citarasa anda.. awal-awal saya minta maaf tau.

Ok.. jom.

xoxo
Azura Iznil

Friday, December 19, 2014

Cuti-cuti Di Johor

Assalamualaikum,

Kalau sebut cuti di Johor, mesti dah terbayang Legoland, Hello Kitty & Johor Premium Outlet kan?

Ada tak yang terbayangkan KSL Resort.? Hahaha.

Sebenarnya, kami tidak merancang pun hendak bercuti ketika musim cuti sekolah. Sebabnya, cuti sekolah = crowded. Kami tak suka. Kami suka pergi bercuti dalam keadaan aman sentosa.

Cuti Sekolah kali ini adalah kali pertama kami keluar bercuti. Itu pun sebab nak kena menghadirkan diri ke kenduri Best Friend En Honey. So, kami buat 2 in 1 lah.. hadir kenduri sambil bercuti. Eh...................... SALAH. Patutnya 3 in 1. Bercuti sambil hadir kenduri sambil shopping beli bag Michael Kors...bahaha.!

Pengalaman bercuti dalam crowded memang menyesakkan. Sepanjang perjalanan, Alhamdulillah tak berapa nak jam kecuali di laluan Nilai - Senawang. Cumanya payah bebenor nak berhenti di R&R. PENUH.

KSL Resort pula di tengah bandar Johor Bahru. Wow.... tepi-tepi hotel ni banyak kedai yang berkaitan dengan kereta. Dari kedai cuci kereta ke kedai tayar ke kedai accesories. Tetapi yang bestnya, KSL Resort ini ada Shopping complex (siap ada Tesco and panggung wayang) & di tingkat 7 ada Dinasour Water Park.


Nak check in kena beratur panjang. RAMAI. Kami dapat bilik di tingkat 18. Tinggi woo...gayat ok. Yang tak gayat anak-anak. Depa ni berani sungguh.!

Kondisi bilik kita kira acceptable lah. 1 katil Queen dan 1 katil single. & of cos katil single is meant for Daddy...hihihi. Kesian.

Tempat breakfast... Allah... SESAK. Tak senang kami nak makan.

Water Park dia, tidak lah besar mana but cukuplah untuk menggembirakan hati budak-budak. Mana nak cari tempat mandi bersama Dinasour.

Secara total, cuti kali ini memang best. Ananna dan Icha dapat mandi dengan Dinasour, Daddy dapat hadir kenduri kahwin kawan baik, Civic dapat 2 tayar baru (ouch!) dan saya.....dapat rembat satu bag from Michael Kors.!

Ok.. itu saja dulu.

xoxo.

Azura Iznil.