Monday, March 23, 2009

Report Card Ananna (Jan-Feb 2009)

Ulasan Guru

"Seorang yang periang. Cuba menyiapkan kerja-kerja yang di beri. Suka mewarna. Masih lemah ketika memegang pensil dengan betul. Suka menyanyi dan menari lagu kanak-kanak. Boleh mengikut membaca doa-doa yang di ajar. Masih keliru dengan warna-warna yang di ajar."

Periang?? yeap..that's my dotter.

Cuba menyiapkan kerja-kerja yang di beri?? erk..yeap..dia tak puas hati selagi tidak siap.

Suka mewarna.?? Habis rumah dia kaler.

Masih lemah ketika memegang pensil?? Cara Ananna pegang hampir sama macam mummy pegang. Tekan dan conteng

Suka menyanyi dan menari?? Oh..yess..dia sekarang suka dengar lagu Lady Gaga..

Membaca doa?? Terlebih terror. Sekali dinner entah berapa puluh kali dia baca doa makan. Masuk tandas pun sebut Assalamualaikum...Sure Setan2 dalam tandas cabut lari.

Keliru warna?? Emh...?? Tak sure pulak yang ini.

**Tidak sangka Ananna dah hampir 4 tahun**

3 comments:

  1. reel tak pandai dan tak faham english sampai reel masuk darjah 5. bila cikgu cakap "putting"... reel yang pertama akan gelak besar

    ReplyDelete
  2. Reel gelak sebab nak putting ya? hahaha.

    ReplyDelete
  3. part masuk tandas tu mmg tak bleh blah betul ^^

    adik teringat masa adik nak mandikan dia tu hari, dia leh sebut assalamualaikum sampai 3 kali.... ekekeke... sampai adik yg jawab salam dia, baru dia masuk sambil sengih-sengih dan cakap "nak mandi... nak mandi" (apsal bilik air umah korang takde lampu? sana sini lampu rosak... ntah hape-hape~!)

    ReplyDelete