Saturday, August 28, 2010

Orange.

Bukan..bukan. Ini bukan cerita pasal pasukan Orange itu. Tetapi ini cerita tentang….

*

*

*

*

Jom intoduce you all dengan new family member of The Iznil’s.

DSC03767

DSC03769

DSC03773

DSC03778

DSC03771 

DSC03763

Ini ialah Orange Jnr. Baru berumur dalam lingkungan 4 bulan. Lasak ya amat. Main macam tak hengat!.Panjat sana…panjat sini. Lari sana..lari sini. Lompat sana..lompat sini. Suka mandi dan suka kena blow dengan hair dryer. Lepas mandi mesti tido kat hammock dia. Suka mengamuk bila kita kurung dalam kandang.Bila mengamuk habis semua tangga-tangga kat dalam kandang berterabur dan mulalah tak mahu kambus “hasil pembuangan”.  Habis bersepah dalam kandang. Geram betul!

Tapi bila kita bagi dia keluar…fuh…”hasil pembuangan” semua cantik terkambus.

Ni dah dekat nak raya, kena plan baik-baik. Tengah cari tempat boarding untuk Orange. Kalau balik Ipoh pon tak mau tinggal2kan Orange lama-lama. Sian baby sorang ni.

Orange  Jnr bukan pengganti The Original Orange. Tiada kucing dalam dunia boleh menggantikan Orange (the original). Orange (the original) tetap no 1. Orange tetap di hati. Terlalu banyak kenangan manis dan pahit dan lawak ketika bersama Orange (The Original). Orange (the Original) pun sudah pergi meninggal kan kami genap setahun yang lepas.

Kubur Orange (The Original) sekarang sudah ada bunga..bunga color purple lagi…Oh..kucing samseng nasik lemak (musuh ketat Orange) pon dah meninggal dunia. Sebelum kucing samseng nasik lemak menghembuskan nafas terakhir, sempat juga dia buat visit kat kubur Orange. Sure Orange dalam kubur meronta-ronta nak keluar dan belasah kucing nasik lemak tu…erk??

Honey pon ada pantun khas untuk Orange..nak tahu apa?

“Tu larr Yenge (Orange),

sapa suruh hang tak hati-hati,

Kan dah mati!”

Kami tahu…Orange (The Original) tahu..kami sayangkan dia. Dia menghembuskan nafas terakhir pun di tangan saya. Dia puas bersama kami selama 8 tahun.

 

wawa n orange

Oh..that’s my Orange yang Original. I miss him so much. We miss him so much.!

8 comments:

  1. uwaaaaaaaaaa........
    I miss that fat old cat~!!!!

    oh, oren jr muka tak leh blah betul. mata tajam giler. geget kang =)

    ReplyDelete
  2. Tu tajam ada makna..masa ni tgh sibuk nak memburu burung tengah acah-acah main terbang2 rendah kat dia...

    ReplyDelete
  3. Cantik tul .. tuan punya Orange and Orange junior :)

    ReplyDelete
  4. Alhamdulillah...Momma Oman pon apa kurangnye...tehehehe.

    ReplyDelete
  5. dah ada yenge junior rupanya. kalau kampung reel kat kl, boleh ajer akak zura tnggalkan kat reel. nanti reel jaga sementara akak dan famili balik kampung. hehehe

    ReplyDelete
  6. Alah..Reel..raya ajelah kat KL ni..ekeke. Boleh?

    ReplyDelete