Monday, February 28, 2011

Italy–Ep 3.

 

Talalala..lambat sangat ek nak sampai cerita Italy.

Ok..lah…

 

DSC07079

 

Kami sampai di Italy pada 18/Feb/2011 – lebih kurang dalam 12:45pm. Sampai-sampai saja kami di bahagikan kepada 3 group. Group A, B & C. Saya berada dalam golongan group elit…(cewah!)..group C!

 

Setiap kali mahu naik bas atau kemana-mana Amoi yang kat dalam gambar itu akan menjerit “Bus C..Bus C..Bus C.” Tetapi lama-lama sudah jadik “BASI..BASI..BASI!”..Belasah. Asal bunyi sama.

 

DSC07097

Kat Italy, mereka ni rasanya suka kereta comel-comel. Contoh, Honda Jazz/Fit. Honda Insight color putih pon ada tengah buat double parking…jahat ye.

DSC07095

DSC07093

Ini seni atau????? Banyak lukisan seperti ini di Rome.

DSC07098

Bendera Italy dan Kesatuan Eropah.

DSC07099

Orang-orang Italy

*

*

Mula-mula keluar dari Airport, terus rasa ???????. Apesal tak sejuk pon. Genting lagi sejuk. Aiseh..rugi aje bawak baju tebal.

DSC07103

Tengok..tengok..cover dengan cardigan aje. Tak sejuk poooonnn…Boooohoooo! Saya kena tipu. Tidak lama selepas itu..angin pon menghembus udara dinginnya..Mak aih….! Masing-masing berlari mendapatkan jaket tebat. SEJUKKKKK! Hambek…berlagak lagi.

*

*

Petang itu kami di beri tugas “Free & Easy” = sukahati korang lah nak buat apa. Saya si gadis..*cough..cough* baik ni dengan bangganya tidak keluar dari bilik hotel. Mengemas baju, menunaikan solat & paling penting ambil gambar TANDAS..ekeke. Saja nak lawan TANDAS Italy best ke or TANDAS Jepun best!. Baiklah..saya mengaku kalah. TANDAS Malaysia gak yang terbest…sebab ada paip air..ekeke.

 

DSC07115DSC07116DSC07117DSC07118DSC07119

Pemandangan dari tingkap hotel.

DSC07120

Tandas dan tempat mandi dia gila sexy. Orang luar boleh nampak orang dalam..orang dalam tak boleh nampak orang luar. Itu yang projek “BESAR” tersangkut aje tu. Tak selesa betul!

 

DSC07123

DSC07124DSC07125

 

Ok itu aje dulu. Saya sambung dengan Dinner malam pertama & trip to Tivoli di episode yang akan datang..

Gud nite and sweets dream!

 

185751_1712688308865_1587895970_1599405_2785812_n

Kredit to En Ismail Bukhari…Ai loike!

1 comment:

  1. kenapa gambo kecik? tak puas ati nyer, rasa macam nak bako jer komputer ni

    ReplyDelete