Sunday, March 13, 2011

Mengejar rama-rama, basikal & bermain bola– itulah weekend ku kalau nak tahu.

 

Uwaaaaaaa…………semua dah bangun?? Alamak, Mommy nak letak saya dalam kandang.?? Nooooooooo! Tak boleh jadi ni…iyah..iyah…Heeeee…berjaya keluar. Alamak! Ananna nampak! Alamak! dia ngadu kat Mommy…..Grrrrrrrr…siap ko Nanna!

 

(2 jam selepas itu)

 

“Orange…Yenge…cepat mangun. Jom! Main kat luar”, panggil Mommy. What?? Main kat luar. Selaju kepantasan cahaya aku berlari keluar..Ngeeeee..bukan selalu dapat keluar.

DSC07818

Sniff…snifff…ni sapa lah yang buat onar kat rumah aku ni.???

DSC07819

Eeeee…Mommy! Jangan lah kacau!

 

DSC07820

Shooo..shoooo! Diam..diam..Nak tangkap Tuan Kecik!

 

DSC07821

Hello! I’m seksi!

DSC07823

Hui…Belakang Mommy ada rama-rama ar……Kejarrrrrrrr!

DSC07824

Ananna main bola….Ai tangkap dan gigit bola..Boleh ter?

DSC07825

Aik! Aku ada kat depan rumah pon berani gak ye ko si kucing kuning nak intai-intai. Udah la buat onar..bom sana..bom sini.! Sian mommy tau! Ko buat we all semua jadik tension. Nyah…nyah..nyah kau!

 

DSC07827DSC07828DSC07829DSC07830

Saya yang dalam keaadan separuh redha…kena penyek dengan tuan kecik aka Ananna yang belum mandi pagi..sikit bau masam..tapi tetap maintain sweet.

 

DSC07832

Ok…babai for now. Jumpa lagi..

Pssstt..mommy kata dia akan sambung cerita Italy esok…Dia tengah risau pasal Japan. So..tunggu!

6 comments:

  1. Orange yang merasa OREN bila kena kurung

    ReplyDelete
  2. tak lah..orange ada rasa stoberi....

    ReplyDelete
  3. gambo last tu muka oren cam ultraman!

    ReplyDelete
  4. cantik la mata budak anana ni... gorjes

    ReplyDelete
  5. Ehhh comel la kitty cat nih!!! your cat ke? and bestnya rumah you ada tanah kat tepi.. boleh budak2 main lari2 kat situ kan.. jelesnyaaaa!

    ReplyDelete
  6. Adik : Ultraman jgn sebut. Sensitip!
    Ummi : Dah tu..mata mommy dia pon cantik gak...hahaha.
    Ruzanna : Aah..cat I tu..nama Orange. Nakal tak reti dok diam. Tu bukan tanah tepi tu...tu tanah dpn rumah..untungnya..rumah lama so ada byk tanah..Rumah I tu intermediate aje..huhu.

    ReplyDelete