Tuesday, April 26, 2011

PENGUMUMAN PENTING.

 

Dear readers…dear friends…

 

Azura Iznil sudah pregnant for 8th weeks.

 

Doakan semuanya selamat kerana buat masa ini saya masih di dalam condition 50-50%. Saya sudah 3 weeks bleeding non stop. Kadang-kadang brownish spot..kadang-kadang dah bukan tompk-tompok dah tapi terus bleeding macam period. Doctor kata ini threathen miscariage.

 

Hasil scan hari ini…kantung condition dikelilingi darah & saya kena slow motion kan segala pergerakan. Tak boleh STRESS! Banyak kan rehat. Dalam 3 minggu ni saya on off keje….kejap-kejap MC…MC pulak main berhari-hari. Kali ini pulak dapat MC seminggu terus. Tu yang kena buat pengumuman. Kalau tak saya tak berani nak share kat sesapa….tak reti lar nak share feeling-feeling yang ala-ala donut ni.

 

Emh…heart beat pon dah nampak. Bentuk baby pon dah ada…cuma kantung dia aje tak berapa nak normal.

 

Kadang-kadang saya agak stress dengan condition sekarang, tapi Alhamdulillah saya punya support system  yang bagus. Jadi saya masih hanging tough meneruskan kandungan ini.

 

Saya minta maaf kepada sesiapa yang berkenaan. Bila ditanya kenapa saya MC lama sangat…saya jawab sakit belakang. The truth is….saya memang sakit belakang…sakit yang amat sangat. Saya tidak boleh duduk di kerusi atau berdiri dengan lama. Sakitnya bukan kepalang. Cuma saya tidak beritahu, saya sakit belakang di sebabkan pregnant. Di ulang…bukan sengaja mahu merahsiakan berita pregnant ini tetapi di sebakan kondisi saya yang 50-50%….saya tidak reti mahu share.

 

Ok lah…saya mahu rehat. Gud nite.  Alhamdulilllah…ketiga-tiga (yeap..kali pertama pregnant, baby tidak develop heartbeat), saya tidak mengalami apa-apa morning sickness. Lucky me.!

 

Ok..sweet dream semua!.

 

Honey & Ananna…I love U both. Thank U sbb sentiasa menjadi support system terbaik!. Owh..to family (family Klang & family in law) & yess to semua kawan2 yang bagi saya support. Thank you semua.

 

xoxo…wawa

7 comments:

  1. tahniah kak zura! finally ananna akan dapat adik dan yoyenge akan dapat 'pendera' baru

    ReplyDelete
  2. hahaha..tenkiu Reel & orange jawab ALAMAK!

    ReplyDelete
  3. Baru i paham comment you kat blog i semlm.. Congrats!! i pun ada spotting gak 2 weeks ago.. doc bagi makan hormone tablets nak bagi stablizekan womb tuh.. i doakan the baby survives the difficult condition.. kuatkan semangat ok!
    Take care :)

    ReplyDelete
  4. Ruzanna..haha..nmpaknya..kita sama2 pregnant. I pon makan hormone tablets tu..U check up kat mana? Mana tau kita boleh jumpa2..hahaha.

    U too dear. Take care ok.

    ReplyDelete
  5. take a good care ye..insyaallah Ananna akan jadik kakak yg cute :)

    ReplyDelete
  6. Kat opis xleh komen..menci! Be strong kay, semoga smuanya selamat

    ReplyDelete
  7. Ummie..I kan LIVESTRONG. Doakan semuanya ok. Thank U.

    ReplyDelete