Sunday, July 3, 2011

What will you do without FREEDOM??

Ni bukan cerita kumpulan Freedom. Korang masih ingat lagi ke? Famaous gak group ni dulu.

Tetapi ini cerita tentang William Wallace dan his famous speech di dalam Braveheart. Salah satu filem kegemaran saya. Tengok berkali-kali pun tidak bosan. Bila tengok filem ini, semangat terus naik. Menentang kezaliman tahap loya dan menegakkan keadilan dan kebebasan demi masa depan yang lebih gemilang.

Nah..ini ucapan famoaus itu dan juga klip.

You've come to fight as free men, and free men you are.
What will you do without freedom? Will you fight?!"
"Fight against that, no, we will run, and we will live." (ni ada orang lain menyampuk William Wallace.)

 "Aye, fight and you may die, run and you'll live, for at least a while. And dying in your beds, many years from now, would you be willing to trade all the days from this day to that, for one chance, just one chance, to come back here and tell our enemies, that  they may take our lives, but they'll never take our FREEDOM"

Rasa semangat tak??

Kalau you all rasa nak tengok klip ni search lah kat Youtube dan type William Wallace freedom speech.

Ok..gud nite all...Mwuah..!

1 comment: