Tuesday, February 7, 2012

Kakak Ananna sudah sekolah..........

2011 - Ananna graduated from tadika....aaaahhh..Mommy & Daddy so proud. Anak dara kami sudah besar................2012 - Ananna sekarang sudah Year 1 di Integrated Islamic School Shah Alam. Uniform dia color purple dan bermini jubah...arrrr...sejuk mata Mommy memandang Ananna bertudung litup macam ni. 


Di sebabkan sekolah ini mediumnya in English, bila balik rumah aje dia pon berhabuk lah speaking...direct transalation ye. Tak pe lah...sikit-sikit ye Nanna.

Selain dari itu, sekarang ni bila mendengar Azan saja berebut-rebut dia mengambil wudhu & solat on time. Kalau keluar rumah, dia sendiri berhijab...tanpa di paksa sebab dia sudah tahu orang Islam wajib menunaikan solat 5 waktu & berhijab. Alhamdulillah... harap-harap berterusan....InsyaAllah.

Ananna sangat boleh di harap sekarang..tolong Mommy mengemas..tolong jaga Ryssa. Kalau maghrib tu kami bergilir menjaga Ryssa. Bila turn Mommy bersolat tu & Ryssa nangis dia cepat-cepat pujuk.  Berazan lah dia di telinga Ryssa & di sambung dgn Al-Fatihah juga beberapa surah yang sudah di hafalnya.

Tapi................................kadang-kadang tu nakal juga...........biasalah....baru dapat akal....huhuhu.

Apa-apa pon.................  Mommy & Daddy sangat proud dengan Ananna.

No comments:

Post a Comment